Recepten voor het bereiden van forel - Forellenvijver

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Gebakken forel:
Bestrooi de hele forel of de in moten gesneden forel met peper en zout. Laat de boter smelten en bak de forel tot hij mooi goudbruin is. Garneren met plakjes citroen.

Forel in folie:

Voorbereidingstijd 15 minuten.
Kooktijd: 10 – 15 minuten.
Oven: 180 °C / gasstand 4
Voor 4 personen.
4 forellen, 2-3 sjalotjes, takjes rozemarijn, citroensap, 115 gram boter, 115 gram geschaafde amandelen, zout en peper.
Vis schoonmaken, vinnen verwijderen, wassen en drogen en de binnenkant met zout en peper bestrooien.
Leg in elke vis een takje rozemarijn.
Hak de sjalotjes. Smelt de boter. Bestrijk 4 stukken folie met gesmolten boter en leg de vis erop.
Snijd de vis op 2-3 plaatsen in. Strooi de gehakte ui, zout, peper, citroensap en wat gemolten boter over de vissen en vouw de folie goed dicht.
Bak de vis 10 – 15 minuten in de oven.
Bak intussen de amandelen in de overgebleven boter bruin met wat zout, peper en citroensap.

Forel op de barbecue:

Bestrooi de forel met peper en zout en laat het enige tijd intrekken.
De forel kan dan in een speciaal hiervoor bestemde visklem geroosterd worden, ofterwijl in folie gewikkeld.

Gekookte forel:

Zoveel water nemen dat de vis ruim onder water kan liggen.
Per liter water: 10 à 12 gram zout, 1 dl. Melk, 1 worteltje, ¼ ui, 2 kruidnagelen, 2 takjes selderij, 3 peperkorrels en ½ dl. Azijn.
De kruiden een half uur in het water aftrekken, het vocht zeven, zout, melk en azijn toevoegen.
Nadat u het vocht weer tot het kookpunt heeft verhit, wordt de vis er in gedaan.
Kooktijd ± 10 minuten.
De vis opdienen met een botersausje.

Gegrillde forel (met kruidenboter)

Ingrediënten:
4 hele forellen (met kop en staart), sap van 1 citroen, 4 laurierblaadjes, 4 takjes peterselie, 50 gr. kruidenboter, peper en zout.
Bereiding:
Was de forelen goed en dep ze droog.
Bedek grillrooster of bakplaat met folie en vet ze in met de gesmolten boter.
Sla de randjes van de folie omhoog.
Doe in iedere forel een takje peterselie, een laurierblaadje en een klontje kruidenboter.
Verwarm de grill op 180 °C en plaats het rooster met de forellen hierin. Grill per kant in 6 à 8 minuten goudbruin. Als uw grill een hogere temperatuur heeft en geen temperatuurknop, zet plaat of rooster dan onderin de grill en bedek de vis met alufolie als u denkt dat hij te bruin wordt.

Gerookte forel

De gerookte forel is consumptie-klaar.
De gerookte forel serveren op toast of stokbrood.
U kunt de forel ook van te voren even opwarmen in de oven.

Gerookte forelpâté.
Mix 1 gerookte forel met 75 gram boter, 200 gram roomkaas, citroensap, nootmuskaat, zout en peper tot een zacht mengsel.
Doe de pâté in een spuitzak en garneer zo de toast.

Forel bewaren:
Verse forel: 3 dagen in de koeling, 2 maanden in de diepvries.
Gerookte forel: 3 weken in de koeling

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu